Muistakaa hemmotella ystäviänne!
Hermanni
Hermanni on ystävyyskakku, joka ei ole
ostettavissa. Sen voi ottaa ainoastaan lahjaksi. Hermanni perustuu
luonnonmukaiseen hiivaprosessiin ja se valmistuu kymmenessä
päivässä. Älä laita Hermannia jääkaappiin, vaan pidä se
huoneenlämmössä. Älä myöskään laita Hermannin päälle
kantta, sen sijaan voit peittää sen leivinliinalla.
1. päivä – Olet saanut Hermannin,
kaada se kulhoon
2. päivä – Hämmennä Hermannia
2-3 kertaa päivässä
3. päivä – Kuten eilen
4. päivä – Hermannilla on nälkä.
Anna sille 2 dl vehnäjauhoja, 2,5 dl sokeria ja 2 dl maitoa
5. päivä – Hämmennä Hermannia
2-3 kertaa päivässä
6. päivä – Jatka hämmentämistä
7. päivä – Jatka hämmentämistä
8. päivä – Ja vielä yksi päivä
hämmennellään
9. päivä – Hermannilla on nälkä.
Anna sille sama satsi kuten neljäntenä päivänä. Jaa Hermanni
sen jälkeen viiteen samankokoiseen osaan. Laita neljä näistä
syrjään ja anna ystävillesi reseptin kera. Hermanni numero 5 pidä
itselläsi.
10. päivä – Hermannilla on taas
nälkä. Nyt se saa ruokaa viimeisen kerran.
Anna Hermannille:
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl kanelia
3 munaa
2 omenaa raastettuna
100 g suklaata raastettuna
100 g pähkinää raastettuna
Sekoita ja kaada korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan. Paista noin tunti 170 asteessa.
Jos haluat tehdä Hermannin ilman, että olet saanut sen lahjaksi, voit aloittaa juuren 4. päivän aineilla. Sen jälkeen noudata ohjetta 1. päivästä lähtien. Muista jakaa osa juuresta ystäville!
Hermannista löytyy tietoa (ja hieman erilainen resepti) myös täältä.
Mä tein kanssa Hermannin viime vuonna :) Hyvältä maistui ♥
VastaaPoistaHermanni on kyllä paras kuivakakku ikinä! Varsinkin terästettynä kookoshiutaleilla ja suklaarouheella :)
VastaaPoistaKiitos vielä muffinsseista, kaikkien kolmen maistelijan mieltä lämmitti sisältä löytynyt suklaasydän <3
VastaaPoistaKylläpäs löytyi kiva blogi! Jään heti lukijaksi. Mukavaa ystävänpäivää! :)
VastaaPoista