24.4.2013

Vinkkaamisen arvoinen on tämä leipäresepti, jolla olen tehnyt nyt pari kertaa ihanan rapeakuorista leipää keiton kyytipojaksi. Leipä on vaivaton, mutta ei kovinkaan pikainen. Taikinaa ei nimittäin vaivata juurikaan, mutta sen annetaan kohota 12-18 tuntia. Taikina on kätevä tehdä kohoamaan edellisenä iltana ennen paistopäivää. Seuraavalla kerralla aion kokeilla josko taikinaan voisi lisätä vaikkapa siemeniä.16 kommenttia:

 1. Tämä leipä on kyllä hyvää! Minä olen nyt viime aikoina tehnyt myös saaristolaisleipää - ohje löytyi jostain blogista nimellä "naurettavan helppo saaristolaisleipä". Aivan mahtavan makuista ja todella naurettavan helppoa. :)

  VastaaPoista
 2. Olen tehnyt tota parikin kertaa. Ihan loisto resepti! Oon heittänyt mukaan auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä sekä korvannut osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla. Seuraavaksi voisi kokeilla miten toimii, jos laittaakin ruisjauhoa... :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Leipä tuli uunista pari tuntia sitten ja nyt olen popsinut yksikseni siitä jo puolet. Huh ;) Huono puoli näissä herkullisissa lämpimäisissä on, että ainakin meikäläinen tuppaa laittamaan voita niiden päälle "silleen reilummin". Ei ehkä ihan terveellisin vaihtoehto - mut niin nam nam nam. Taidanpa pyöräyttää leivät viikonlopun aamupalapöytään, kun tulee yövieraita :)

  VastaaPoista
 4. Pitääkin kokeilla. Ennen blogiaikaani olen kuullut tästä leivästä huhuja, mutta ohje on jäänyt hankkimatta. Hyvä kun törmäsin.

  VastaaPoista
 5. Tämä lähtee saman tien testiin! Kuulostaa aivan loistavalta viikonloppuleivältä ;) Ja taidanpa uskaltaa heti lisätä reseptiin siemeniä ja korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

  VastaaPoista
 6. Kun löytää hyvän reseptin ja tekee itse leipänsä niin johan on parempaa kuin monet kaupasta löytyvät! Pitäiskin tehdä pitkästä aikaa...

  VastaaPoista
 7. Olen myös kokeillut tätä ja on ihan loistava resepti! Kaikki ovat aina ihan ihmeissään, miten olen osannutkin tehdä niin kauniin leivän :)

  VastaaPoista
 8. This article is interesting and useful. Thank you for sharing. And let me share an article about health that God willing will be very useful. Thank you :)

  Obat Scabies Herbal
  Obat Penghilang Jerawat dan Bekasnya
  Cara Menyembuhkan Batuk Berkepanjangan

  VastaaPoista