18.4.2013

Nyt vihdoin pieni kuvapläjäys Budapestin reissulta. Sää pääsiäisenä oli pääosin harmaa ja sateinen, mutta se ei estänyt meitä kiertelemästä kaupungilla. Hyytävän kylmästä tuulesta huolimatta Budapest valloitti sydämemme ja monta paikkaa jäi vielä katseltavaksi seuraavallekin reissulle.

Ystävämme on Budapestissa opiskelijavaihdossa joten olimme etuoikeutettuja saamaan oppaaksemme paikkaan jo tutustuneen. Liikkuminen kaupungissa on helppoa raitiovainuilla ja metrolla. Toki kävellen näkee lyhyemmillä etapeilla aina enemmän ja varsinkin Tovanan ranta lämpimänä kesäiltana olisi ihana kokea.

Pääsiäisestä johtuen kaupat olivat kiinni sunnuntaina ja maanantaina, mutta käytimmekin aikamme lähinnä kierrellen hieman nähtävyyksiä, kuten linnavuorella tai kauppahallissa, kuljeskellen kaduilla ja etsien kivoja ravintoloita ja kahviloita. Yhdessä Budapestin monista kylpylöistä saimme menemään yhden päivän.

Budapest on erittäin varteenotettava vaihtoehto, jos suunnittelee vaikkapa pitkää viikonloppua jossakin päin Eurooppaa. Laitan tarkemmat käyntivinkit vielä omaan postaukseensa.


 

4 kommenttia:

 1. Kyllä nämä vanhat eurooppalaiset kaupungit vaan on ihania!

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä hienolta, en ole siellä ikinä käynytkään, mutta ehkä pitäisi :) Tykkään itsekkin kovasti noista kaupunki lomista euroopassa, hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tuli ihan matkakuume kun sun ihania kuvia katseli :) Ekaa kertaa visiitillä täällä, sinulla on hieno blogi!!

  VastaaPoista
 4. Voi mitä ihania kuvia rakkaasta Budapestistä! Vietimme siellä 10 päivää kestävän häämatkamme '07 ja siitä on tullut tärkeä kaupunki tälle perheelle :)

  VastaaPoista