9.2.2013

Ylös-alasraglan

Tammikuun alussa Kerästä tilaamani alpakkalangat taipuivat ennätysnopeasti pehmoiseksi raglan-neuleeksi. Halusin nimenomaan harmaan perusneuleen, mutta jostakin syystä työn edetessä mieli alkoikin kaipaamaan väriä. Jotain oli keksittävä, ja se "jotain" eli aniliininpunainen merinolanka tarttui äkkiarvaamatta käteeni paikallisessa lankakaupassa. Yritin tehdä hienoa dippausefektiä hihansuihin, mutta aikomani liukuvärjäys ei oikein onnistunutkaan siten kuin päässäni sen kuvittelin. Mutta mieluinen siitä tuli silti. Paita on jo kovassa käytössä.

Työhön meni siis  v a i n  kuukausi, mikä on aika paljon vähemmän kuin edelliseen suurprojektiini. Tosin työ ei olisi edennyt tätä vauhtia ellei samalle aikavälille olisi sattunut kahta reissua Helsinkiin eli yli 17 tuntia tehokasta neulonta-aikaa. Juna on ehdoton lempipaikkani neulomiselle!

Raglan valmistui Ullan superhelpolla klassikko-ohjeella.




17 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen! Useinkin tuntuu, että työn edetessä alkaa kaivata väriä.

    VastaaPoista
  2. Oih! Kaunis-ihana. Täytynee aloittaa ihan oma ja ihan saman harmaa ... ;o) Kiitos ohje-linkistä.

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis neule, tuota voisin kokeilla itsekin ja nuo punaiset hihansuut on mukava piristys.
    http://pellavanlehdella.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Yksinkertainen on kaunista :) Miten olet tehnyt tuon rullautuvan pääntien? Rullautuuko itsestään vai onko sinulla joku niksi? Ohjeessahan oli joustinneuletta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääntie on tehty pelkällä oikealla, silloin rullautuu. Olisi ehkä pitänyt kirjoittaa, että sovelsin tuota Ullan ohjetta. :)

      Poista
  5. Aivan ihana neule.mitä lankaa käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankana on SMC:n alpakka http://kera.fi/tuotteet/langat/alpakka/schachenmayr-alpaka.html

      Poista
  6. Tosi kivan näköinen perusneule! Juuri tuommoisen ohjetta olen kaivannut Kiitos inspiksestä!

    VastaaPoista
  7. Hei! Sattuipa hassu juttu, klikkasin jonkun toisen blogin kautta ja kun katsoin tämän postauksen kommentit saadakseni lisätietoa langasta jota olet käyttänyt niin istuin tässä juuri ko. kerä kädessä! :D Tuo alpakka on ihan lempilankaani, mutta mulla on nyt sitä vain 2 kerää jotka ostin Tallinnasta. Olen ennenkin ostanut sitä ja tehnyt 2 eriväristä pipoa joita rakastan. Olen myös jopa tehnyt aika pitkälle mohair-paitaa samalla ohjeella kuin sinä tätä mutta lanka loppui kesken eikä sitä enää saa lisää.. Mutta asiaan, olisin vielä kysynyt kuinka monta kerää tai grammaa sulla meni lankaa tähän puseroon? Voisin sitten ensi reissulla ostaa hyvällä omallatunnolla tätä ihanaa lankaa enemmän... ;) Niin ja tuo rullautuva reuna on mahtava yksityiskohta, taidan senkin napata omaan versiooni sitten joskus! Kiva blogi muutenkin, alan tätä nyt seuraamaan myös. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma. :) Rakastan itsekin tuota lankaa ja paidan lisäksi itsellänikin on siitä pari pipoa. Lankaa meni 9 kerää eli 450g. Yksi jäi jäljelle, kun korvasinkin sen pinkillä baby merinolla. :)

      Poista
  8. Ok, kiitos tiedosta, kyllähän mainitsitkin että tilasit puoli kiloa lankaa... Mutta piti varmistaa menekki silti. ;) Yritänpäs selata millaiset pipot olet mahtanut langasta tehdä, mulla on nyt vaikeuksia keksiä millaisen teen, mulla on nyt petroolin väriset kerät hyppysissä polttelemassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipoja en olekaan tainnut täällä blogissa esitellä..

      Poista
  9. Kuinka paljon neuloit sileää neuletta ennen kuin aloit neulomaan silmukan lisäyksiä? Teen samalla mallilla neuletta, mutta en tiedä tuliko neulottua tarpeeksi sileää jotta pääntie rullaantuu noin nätisti.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuloin sileää alkuun kolmisen senttiä, saman mikä Ullan ohjeessa neulottaisiin joustinneuleena. :)

      Poista
    2. Ok! Itse neuloin vain muutaman hassun rivin, eli ehkä 1-1,5cm. Katsotaan miten paidan käy! :)

      Poista