18.5.2012

Sormet vihdoin mullassa

Eilen vietettiin neljä tuntia kasvimaalla lähes hellelukemissa. Oma puutarhakomposti on ollut haaveissa jo viime kesästä. Eilen se tuli lähes valmiiksi muutamia sivulautoja lukuun ottamatta.

Meidän kasvimaalla ei harrasteta lankasuoria rivejä, mutta tietyt perusasiat pätevät myös meidän kasvimaalla:
- Hommat aloitetaan aina kupillisella kahvia (mielellään myös jäätelöllä)
- Ilman limpparia ja karkkia hommat eivät maistu samalta
- Ulkonäkö (palstan) ennen kaikkea. Vaikka yhtään siementä ei olisi vielä pellossa, somistukset on hyvä tehdä ajoissa. Nyt puhutaan tuosta jo viime kesästä asti suunnitteilla olleesta kivivallista, jonka on määrä reunustaa aarin palstaamme. Pyhitimme sille eilen parituntisen sen sijaan, että olisimme kääntäneet maata istuksia varten. Siitä tulee niin hieno! 1/3 vallista on nyt valmiina.

Muuta huominarvoista: Täytyy katsoa mistä haraa, jotta eläimistö ei jää innokkaan viljelijän alle. Onneksi Saku tuosta jatkoi matkaansa pienestä haravaosumasta huolimatta.


Selkä on jo hierojan jäljiltä ihan ok. Täydellinen lihasjumi oikeassa pakarassa hidasti hetkellisesti menoa, mutta nyt ollaan taas vauhdissa. Viime viikon lisäksi seuraavat pari viikkoa hurahtavat tiukasti työhommissa, mutta yritän huhuilla välillä edes jotain.

4 kommenttia:

 1. Samoissa hommissa oltu :-) Työjärjestys just passeli! Mä olen jo monta päivää kääntänyt meidän tontilla vuohenputkea mäkeen, maa pitää ottaa pois vähintään 20-30cm pinnasta. Takareisissä tuntuu!

  VastaaPoista
 2. Rankkaa hommaa, mutta niin antoisaa! Kunnon evästys on tietenkin kaiken a ja o:)

  VastaaPoista
 3. Ihana uusi blogituttavuus, seuraan! :)

  VastaaPoista
 4. Löytyipäs mukavannäköistä meininkiä!

  VastaaPoista