24.4.2012

Piipahdus kasvimaalla

Kävimme sunnuntaina pyöräretkellä kasvimaalla ja näky oli vallan hurmaava: Muiden kasvimailla oli kasa lunta, kun meidän maapläntti oli jo sula. Aivan toimenpiteittä ei tulokseen päästy. Kävimme näet pari viikkoa sitten nakkaamassa lumen päälle kotiuunista kertynyttä tuhkaa.

Puhdas puuntuhka kuulemma lannoittaa maata. Tosin kuulimme tuoreeltaan ohi kulkeneelta ystävälliseltä rouvashenkilöltä ettei tuhkaa saisi ikinä levittää perunapellolle. Tekee kuulemma perunoista rupisia. No eipähän se tullut tietenkään mieleen. Katsellaan miten perunoiden käy.

Mutta raparperi se kovasti jo puskee versojaan.


6 kommenttia:

 1. Ihania kevätfiiliksiä! Mutta se on totta, että tuhka tekee perunoista rupisia. Porukoiden talon entinen omistaja oli levitellyt tuhkaa pihalle ja edelleen, yli 25 vuoden jälkeen, tulee rupisia pottuja :(

  Ps. Pitäisi itsekin kirjoitella tässä lähiaikoina joku puutarha-aiheinen postaus. Sen verran kauniisti kurottelevat kurkun taimet lehtiään tuolla poljettavan ompelukoneen pöydän päällä x)

  VastaaPoista
 2. Juu sama ongelma on Kivistössä. Perunamaahan on ilmeisesti jossain vaiheessa heitety tuhkaa, koska viime kesän sato oli rupista. Ihan syötäviähän ne ovat rupisinakin, mutta eivät aivan yhtä nättejä!

  VastaaPoista
 3. Ompa tutun näköinen loota siellä aarin reunalla :) t. Annu

  VastaaPoista