4.1.2012

Onnekas

Tänään olen pakoillut viimaa villasukissa ja ihmetellyt lähestyvää myrskyä ja lumituiskua. Tulinpahan vain tuossa miettineeksi päiväkahvini lomassa, että olen todella onnekas kun taloudestani löytyy toimintakuntoinen puuhella. Ihan vain jos sattuisi vaikka sähköt menemään poikki viikoksi, kuten tuhansilla Suomessa viime aikoina. Voi kunpa hella olisi pakollinen jokaisessa taloudessa, niin ei tarvitsisi kylmässä kenenkään väristä.

Hellan lämpö on ihanan lempeä.  Puuta hellassamme poltetaan talvikaudella päivittäin. Kyllä meidän kelpaa, kun varastossakin on puita.  Onko teillä ollut sähköt poikki?
6 kommenttia:

 1. Sähkö on säilynyt, mutta ihan iloksi (toki hyödyksikin!) lämmitän takka-leivinuunia (sitä takkaosaa). Tosin puita hakiessani mietin, että klapivarasto on huvennut jo liikaakin. Että kauankohan pärjättäis jäljellä olevilla, jos olis tosi kyseessä eikä vain tulen tuijottelu tunnelman vuoksi!

  Mulla on sellainen käsitys, että takka tms. on lähes kaikissa okt:ssa. Ainakin uudisrakennuksiin sitä kovasti suositellaan. Hyvä niin. Kerrostalot ja rivarit ovat tässä suhteessa heikommalla.

  VastaaPoista
 2. Täällä meillä päin sähkö on virrannut ihan normaalisti, kiitos kysymästä. Aatoksistasi tuli vain mieleeni eräs lehtijuttu, jossa joku ns. haihattelija (valtavirran silmin katsottuna, siis sellainen oikein kunnon risupartaviherpiipertäjä) totesi, että hänen mielestään on sulaa hulluutta ja haihattelua hankkia itselleen asunto, jossa ei ole puulämmitysmahdollisuutta eikä kasvimaata ja sen antimille säilöntäpaikkaa. Ihan mielettömän viisas ihminen oli hän. Ei kait tässä voi tulla muuhun johtopäätökseen, kun että oikeassa oli. Niin ja moi, en ole ennen tainnut kommentoida täällä mitään.:)

  VastaaPoista
 3. Terkkuja vaan siskolle vanhaan kotiin :) Meillä ei täällä uudessa kodissa ole hellaa eikä edes takkaa. Puukiuas sentään löytyy eli sähkökatkoksen aikana muutetaan sitten ilmeisesti pesuhuoneeseen. Kunhan rahavarannot antavat myöten, tulee tännekin hella ja kamiina. Maakellari olisi myös mahtava..mutta ensin täytynee opetella kasvattamaan muutakin kuin rikkaruohoja :) t Annu

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Näinhän se on, että uusissakin omakotitaloissa taitaa takat nykyisin olla. Vaan kyllä kylmenee nopiaan kerrostalo- tahi rivariasunto. Milläs sen saa ilman sähköä lämpimäksi. Voi huoli ja murhe. Onneksi taitaa suurimmalla osalla olla jo sähköt palautuneet.

  Outi: Kiitosta vaan kommentista! :) No kyllä osui nyt tämä lehden "haihattelija" oikeaan aatoksissaan.

  Annu: No onneksi teillä on sauna! Siskonpeti pesuhuoneenlattialle sitten vaan. :D

  VastaaPoista
 5. Olipas kiva kun eksyin mummolaan!

  Meillä löytyy puuhellaa, kaakeliuunia ja pönttöuuneja, mutta vain mökiltä. Cityasunnossa ollaan sitten pulassa, jos sähköt menevät. Mutta toivottavasti bensaa riittää sitten mökille, jos energiakriisi iskee!

  VastaaPoista