30.1.2012

Ajatus kesälle

Kun koko maassa lyödään rikki pakkasennätyksiä, tulee väkisinkin muisteltua viime kesää - viljelyksiä ja hikisiä päiviä. Ei sillä etten pakkasesta pitäisi, mutta alkaisi olla jo tarve upottaa sormet multaan.

Olemme jo pari kesää viljelleet ystäväporukalla aarin kokoista vuokrapalstaa. Sitä on käännetty ja kitketty selät helliksi ja naurettu mahat kipeiksi. Naurettu varsinkin niille 3,5 kiloisille viime kesän kesäkurpitsoille. Huhhuh, olipa niillä kokoa!

Vaikka kesä tuntuu kaukaiselta tänään, kun mittari näyttää -27 astetta, niin alkaa olla kohta aika tilata siemenluettelo ja tehdä uusi viljelysuunnitelma. Esikasvatettavat siemenetkin pitää vissiin istuttaa jo joskus maaliskuussa.  


  

12 kommenttia:

 1. Ihanan kesäisiä kuvia. Siemenluettelo olisi kyllä jo asiaa ja ainakin kesäkurpitsan ja joidenkin yrttien siemeniä olisi tilauslistalla. Jospa tänä kesänä saisin miehen rakentamaan pari kohopenkkiä lisää pihamaalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samoin täällä: ainakin kesäkurpitsaa ja kurkkua täytynee yrittää taimeksi kasvattaa. :)

   Poista
 2. että miten hellyttävä sammakko! tommoset astian sirpaleet on hauskoja löytöjä :) harmi kun harvemmin tulee kokonainen lautanen vastaan :D

  VastaaPoista
 3. eikös ookkin ihana! joskus löytyy maata kääntäessä aarteitakin, edes palasia. :)

  VastaaPoista
 4. Oi tuota maata on ikävä. Siis kirjaimellisesti tuota maata, multaa. Se oli niin vahvaa, ettei tarvinnut millään edes lannoittaa ja kasvit vaan kasvoi kuin itsestään - nauttikaa! Nimimerkillä Ei Vaan Meiän Pihalla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, tuo maa on kyllä hyvää ja kuohkeaa! Kasvit kasvavat hyvin, kunhan ensi on kunnolla kääntänyt sen metsittyneet maan. :D Kahdessa vuodessa ollaan saatu käännettyä aarista 2/3. Ensi kesänä saadaan käyttöön koko palsta, jee :)

   Poista
 5. The article is very interesting. And I also want to share articles about health, I'm sure this will be useful. Read and share it. Thank you very much :)

  Cara Mengobati Luka Bakar Melepuh
  Obat Infeksi Ginjal di Apotik
  Obat Alami Sakit Kepala
  Obat gondok Beracun

  VastaaPoista
 6. Thank you for sharing an interesting and very useful article. And let me share an article about health here I believe this is useful. Thank you :)


  Cara Menghilangkan ambeien/Wasir Secara Permanen
  Inilah Penyebab Mual dan Muntah secara Tiba-tiba

  VastaaPoista