Edellisen postauksen kuvissa vilahtanut Main tekemä letitetty leipä oli täydellisen mehevää ja maukasta. Tätä reseptiä on pakko kokeilla! Sain Mailta reseptin, jonka hän oli napannut Koti ja Keittiö- lehden Parhaat
leivonnaiset- kirjasta.
Leipä on myös mainio jouluvieminen. Ympärille voi sitaista palan kaunista paperia.
Taikinasta tulee kaksi leipää
5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
5 dl valmista omenamuromysliä
1/2 dl vaaleaa siirappia
1 1/2-2 tl suolaa
6-7 dl sämpyläjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
3/4 dl juoksevaa margariinia
1. Lämmitä maito kulhossa 42
asteiseksi ja lisään sekaan pieneen jauhomäärään sekoitettu
kuivahiiva
2. Lisää omenamysli, siirappi ja suola
ja pane kulho peitettynä sivuun noin vartiksi
3. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi
margariini
4. Kohota taikinaa peitettynä
lämpimässä puoli tuntia
5. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle
ja jaa kahtia. Jaa palat edelleen kolmeen osaan ja leivo osat
pötköiksi. Letitä pötköt ja kiepauta lettien päät tiukasti
yhteen, niin että letistä muodostuu pyöreä leipä.
6. Pane leipä uunipellille
leivinpaperin päälle ja sujauta halutessasi irtopohjavuoan
reunaosa leivän ympärille.
7. Paista uunin alatasolla 150-175
asteessa noin tunti tai kunnes leivät ovat kypsiä.
Taikinaan voi mainiosti laittaa
esim. rusinoita, pähkinöitä tms.
VastaaPoistahttps://khalejmovers.com/شحن-عفش-من-السعودية-الى-الاردن/